Islamisch-Albanischer Verein Ikre

Islamisch-Albanischer Verein Ikre
Bild Info: Quelle: Ikre-Bern
Strasse: Morgenstrasse 148
Ort: Bern
Kanton: Bern
 
Tel: +41 (0)31 991 99 20
E-mail: xhamija_ikre@hotmail.com
Webseite: http://ikre-bern.ch/
 
Imam: Sali Ibrahimi
Kontakt: 41 (0)76 265 01 60
 
Predigungssprache: Albanisch
Freitagsgebet:
 
Pinterest Foto: https://www.pinterest.com/smoschee/islamisch-albanischer-verein-ikre/ – SwissMoschee Board mit Foto
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Xhamia-Ikre/122607001134628
Twitter:
Google+:
Instagram:
MEHR INFO
Xhamia IKRE u hap në vitin 2004, falë angazhimit të disa personave, që në fillim numëroheshin në gishta, e pastaj u bënë 33, pastaj 330 dhe sot 530, e inshaAllah ky numër shtohet dhe nuk paksohet! Ishte nevojë e kohës, sepse nuk kishte vend ku besimtarët e sinqertë do t’i kryenin rritet fetare, duke filluar nga namazi ditor deri në obligimet tjera islame! Pastaj në vitin 2007, blihet xhamia në afat pagese prej 5 viteve, konkretisht deri në fund të vitit 2012. Elhamdulilah, falë zemërgjerësisë dhe angazhimit të xhematit, xhamia u paguajt, dhe sot ky objekt është pronë e të gjithë muslimanëve. Dashuria e madhe ndaj islamit, ndershmëria dhe sinqeriteti në veprat konkrete, bëri që kjo xhami, t’i kalojë kufijtë e një xhamie tradicionale, dhe të shëndrohet në një institucion të rëndësishëm fetar! Me rreth 50 nxënës që mësojnë mësimbesimin islam, dhe me po aq të gjinisë femërore që mësojnë tek teologia e xhamisë, me aktivitete të ndryshme fetaro-kombëtare, sot xhamia jonë është një qendër e rëndësishme fetare, kulturore dhe kombëtare.
Impressum